ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΑΣΙΑ
ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΡΟΖΕ 1999

 

Δυσκολία
Κατηγορίες
Είδος

Παραγωγική Διαδικασία:
Ο χυμός των σταφυλιών παραμένει με τα στέμφυλα μερικές ώρες και στη συνέχεια ο ελαφρά χρωματισμένος γλεύκος οινοποιείται με την κλασσική τεχνική της λευκής οινοποίησης σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Γλυκό,ζωηρό τριανταφυλλί χρώμα.Αρώματα κόκκινων φρούτων δάσους,μπαχαρικών,ξεραμένης ντομάτας.Πλούσιο,ευχάριστο,νεανικό.Συνδυασμοί:

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γραμ. ζάχαρη 100 ml μπράντι ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κανάτα. Προσθέτετε λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού,...

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία (No2)

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...

ΚΡΑΣΙΑ

Κρασιά Ζίτσα

Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ