ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ
ΖΕΜΑΤΙΣΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ
Υλικά:
- ½ κιλό αλεύρι
- 1 κούπα βραστό (ναι, βραστό) νερό
- ¼ τυρί φέτα
- λάδι (αρκετό)
- αλάτι – πιπέρι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Αυτά και καλή όρεξη
- Βάζουμε το αλεύρι σε βαθύ μπολ για ζύμωμα. Προσθέτουμε το βραστό νερό.
- Πλάθουμε μια ελαστική ζύμη (παραδοσιακά με τα χέρια, αλλά επειδή το μείγμα είναι καυτό και δεν είναι καθόλου παραδοσιακό να φωνάζεις κατά την διάρκεια εκτέλεσης της συνταγής, εγώ ξεκινάω με μια ξύλινη κουτάλα και χρησιμοποιώ τα χέρια μου προοδευτικά!) και για να μην κολλάει, προσθέτουμε λάδι, όσο πάρει (συνήθως λίγο παραπάνω από ½ κούπα).
- Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και τη φέτα σε μικρά κομμάτια (συνήθως λιανισμένα με το χέρι), ξαναζύμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για περίπου μισή ώρα.
- Στρώνουμε τη ζύμη σε καλά λαδωμένο ταψί, περίπου με τον ίδιο
τρόπο που απλώνουμε την αφράτη ζύμη για πίτσα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει.
Αυτά και καλή όρεξη
Τυρόπιτα ταψιού
ΥΛΙΚΑ 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού και 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού Γέμισμα 2 μπωλ γιαούρτι στραγγισμένο 4 αβγά 300 γραμ. φέτα 100 γραμ....
Κρέπες
Υλικά: 4 μεγάλα αβγά κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουτ. αλάτι 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος Γέμιση: 1/2 κιλό μπανάνες...
Κεφαλονίτικη λαχανόπιτα
Υλικά για τη γέμιση 1 κιλό σπανάκι 1/2 κιλό σέσκουλα 1 πράσο 1 ματσάκι σέλινο 1 ματσάκι μαιντανό 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι μάραθο 2 κρεμμύδια 1 κεφάλι σκόρδο 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες μισό κιλό...