Ανάμικτα λαχανικά με κάρυ

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
-
Ανάμικτα λαχανικά με κάρυ http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 4.3 7 5

Υλικά (για 4 άτομα):
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 6 κουτ. ελαιόλαδο
  • 2 πιπερίτσες καυτερές ψιλ/νες
  • 1/2 κ.γ. κόκκοι κόλιαντρου
  • 4 γαρίφαλα
  • 1 κ.γ. κόκκοι μαύρο πιπέρι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 3 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 1/2 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • 600 γρ. ανάμικτα λαχανικά (φασολάκια, αρακά, πατάτες, καρότα)
  • χυμό 1 λεμονιού
  • αλάτι
Εκτέλεση:
  • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τις πιπερίτσες και το κόλιαντρο για 2'-3'. Προσθέτουμε τα γαρίφαλα, το πιπέρι και το ξύλο κανέλας. Τα σοτάρουμε ελαφρά και τα σβήνουμε με μισό φλυτάζι ζωμό. Τα κρατάμε
  • Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το τριμμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (μουστάρδα, κύμινο, κουρκουμά) και ροδίζουμε μέσα λίγο το κρεμμύδι. Μεταφέρουμε το μίγμα του τηγανιού στην κατσαρόλα
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά με τη σειρά που βράζουν αρχίζοντας από τα πιο σκληρά (καρότα, πατάτες, φασολάκια, αρακά, κρεμμύδι σε φέτες). Τα σοτάρουμε ένα ένα
  • Ρίχνουμε τον υπόλοιπο ζωμό ανακινούμε την κατσαρόλα ελαφρά και σιγοβράζουμε. Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι και χυμό λεμονιού
  • Σερβίρουμε τα λαχανικά ζεστά και τα συνοδεύουμε με ρύζι και πιτούλες



Developed by Sidebar | Photos | About