Αγκινάρες Ρώμης

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
Χωρίς αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Αγκινάρες Ρώμης http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 5 2 5

Yλικά (6 μερίδες):
  • 12 φρέσκες τρυφερές αγκινάρες
  • 1 κ.γ. κρασόξιδο
  • 1 κουταλιά ψιλ/νο δυόσμο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλ/νο
  • 60 γραμ. ψίχα ψωμιού
  • αλάτι
  • φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2-3 κουταλιές λάδι
  • 225 ml νερό
Εκτέλεση:
  • Βάλτε τις καρδιές της αγκινάρας σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο. Ρίξτε αρκετό κρύο νερό για να καλυφθούν και προσθέστε το κρασόξιδο. Αφήστε τις να μουσκέψουν για μισή ώρα
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
  • Ετοιμάστε το μίγμα συνδυάζοντας το ψιλοκομμένο δυόσμο, το σκόρδο, την ψίχα του ψωμιού, το αλάτι, το πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Στραγγίξτε τις καρδιές της αγκινάρας και με ένα κουταλάκι γεμίστε τις με το παραπάνω μίγμα
  • Τοποθετήστε τις καρδιές σε πυρίμαχη κατσαρόλα και ρίξτε πάνω τους το υπόλοιπο λάδι και το νερό. Νοστιμίστε τις με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ψήστε τις στο φούρνο για 1 ώρα, περιλούζοντάς τις με το ζουμί τους κάπου-κάπου
  • Μεταφέρετε τις καρδιές τις αγκινάρας σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις αφήνετε σε ζεστό μέρος. Βράστε το υπόλοιπο ζουμί της κατσαρόλας μέχρι να μείνει το μισό. Ρίξτε το ζουμί στις αγκινάρες και σερβίρετε αμέσως



Developed by Sidebar | Photos | About