ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΔΕΡΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ Α ΛΑ ΣΙΣΙΛΙΕΝ

 

(προετοιμασία 35', ψήσιμο 30')

Υλικά για 4 άτομα:
  • 4 μελιτζάνες
  • 1.200 γρ. ντομάτες τριμμένες χωρίς σπόρια & φλούδα
  • 8 σκελ. σκόρδο λιωμένες
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
  • 4 φύλλα βασιλικού τριμμένα
Εκτέλεση:
  • Σιγοβράζουμε τα σκόρδα και τις ντομάτες σε 20 ml λάδι. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ζάχαρη και τα 2 φύλλα βασιλικού. Κρατάμε το 1/3 της σάλτσας και ρίχνουμε στο υπόλοιπο το ένα αβγό
  • Κόβουμε τις 3 μελιτζάνες στα δύο, κατά μήκος. Τις βάζουμε σε ταψί με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 2400 C για 25'. Αφαιρούμε την φλούδα, προσθέτουμε τον υπόλοιπο βασιλικό και τις λιώνουμε με το πηρούνι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το δεύτερο αβγό
  • Κόβουμε την 4η μελιτζάνα σε λεπτές φέτες, χωρίς να την ξεφλουδίσουμε. Περνάμε τα κομμάτια από το τηγάνι και τα στραγγίζουμε
  • Στρώνουμε τον πάτο και τα τοιχώματα μιάς φόρμας με τις μελιτζάνες που τηγανίσαμε. Απλώνουμε εναλλάξ στρώσεις μελιτζάνας και ντομάτας. Καλύπτουμε τη γέμιση με κομμάτια μελιτζάνας και ψήνουμε για 25' στους 2500 C

ΛΑΔΕΡΑ

Γεμιστά λαδερά

Υλικά για 6 άτομα: 6 ντομάτες μεγάλες 6 πιπεριές μεγάλες 3 πατάτες 500 γρ. κρεμμύδια ψιλ/να 1 1/2 φλ. ρύζι 2 φλ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο λίγο άνηθο ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε...

ΛΑΔΕΡΑ

Αγκινάρες Προβανσιάλ

(προετοιμασία 10'. ψήσιμο 25', κρασί ροζέ ή κόκκινο) Υλικά για 4 άτομα: 8 μικρές αγκινάρες 8 μικρά κρεμμυδάκια 2 ντομάτες σε φέτες χωρίς φλούδα και σπόρους χυμό 2 λεμονιών 1 σκελ. σκόρδου 3-4 κουτ....

ΛΑΔΕΡΑ

Μελιτζάνες α λα Σισιλιέν

(προετοιμασία 35', ψήσιμο 30') Υλικά για 4 άτομα: 4 μελιτζάνες 1.200 γρ. ντομάτες τριμμένες χωρίς σπόρια & φλούδα 8 σκελ. σκόρδο λιωμένες 2 αβγά χτυπημένα 100 ml ελαιόλαδο λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ