ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΛΑΔΕΡΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ

 

Υλικά για 8 άτομα:
  • 1 κιλό μελιτζάνες μακρόστενες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πάτατες φέτες
  • αλάτι
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος στα τρία. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10' και τις στραγγίζουμε
  • Βάζουμε τις φέτες μία-μία σε λαδωμένο ταψί, ραντίζουμε με λάδι και προσθέτο υμε τις πατάτες. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30΄ μέχρι να ροδίσουν
  • Περιχύνουμε τις μελιτζάνες με τη σκορδαλιά, ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η σκορδαλιά και σερβίρουμε

ΛΑΔΕΡΑ

Γεμιστά λαδερά

Υλικά για 6 άτομα: 6 ντομάτες μεγάλες 6 πιπεριές μεγάλες 3 πατάτες 500 γρ. κρεμμύδια ψιλ/να 1 1/2 φλ. ρύζι 2 φλ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο λίγο άνηθο ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε...

ΛΑΔΕΡΑ

Αγκινάρες Προβανσιάλ

(προετοιμασία 10'. ψήσιμο 25', κρασί ροζέ ή κόκκινο) Υλικά για 4 άτομα: 8 μικρές αγκινάρες 8 μικρά κρεμμυδάκια 2 ντομάτες σε φέτες χωρίς φλούδα και σπόρους χυμό 2 λεμονιών 1 σκελ. σκόρδου 3-4 κουτ....

ΛΑΔΕΡΑ

Κολοκυθάκια μαρινάτα

Υλικά για 4 άτομα: 600 γρ. κολοκυθάκια, σε φέτες κατά μήκος 25 γρ. αλεύρι λάδι για τηγάνι 100 γρ. ελαιόλαδο 1/2 κρεμμύδι ψιλ/νο 4 σκελ. σκόρδο ψιλ/νο 2 ποτήρια ξίδι φασκόμηλο ή δάφνη αλάτι Εκτέλεση:...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ