Βάψιμο Πασχαλινών αβγών

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
-
Είδος
-
16 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Βάψιμο Πασχαλινών αβγών http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.8 66 5

Υλικά
  • 1 φακελάκι βαφή Ανατόλια
  • Αβγά (όσα θέλετε να βάψετε)
  • 6 ποτήρια χλιαρό νερό
  • 6 κουτ. σούπας ξύδι

Εκτέλεση

  • Τα βγάζετε από το βράδυ έξω (αν τα έχετε στο ψυγείο). Για να μη σπάνε εύκολα, μπορείτε να τα βάλετε σε νερό με αλάτι.
  • Τα πλένετε καλά και τα βράζετε σε σιγανή φωτιά για να μη σπάσουν (καμιά 15 λεπτά). Καλό είναι να τα βράσετε την πρώτη μέρα και να τα βάψετε την επόμενη.
  • Σε μια λεκάνη βάζετε το χλιαρό νερό, το ξύδι, τη βαφή και τα ανακατεύετε πολυ καλά.
  • Τοποθετείτε τα γερά βρασμένα αβγά σε μία στρώση στην λεκάνη και τα αφήνετε 5 λεπτά στη βαφή.
  • Τα βγάζετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν καλά.
  • Στην ίδια δόση, βάζετε και τα υπόλοιπα αβγά.
  • Αλείφετε τα αβγά με λίγο λάδι ώστε να έχουν λαμπερό χρώμα. Η μπογιά Ανατολια έχει και δικό της ειδικό γυαλιστικό (σαν αλοιφή), το βάζετε σε ένα μπαμπάκι και αλείφετε με αυτό τα αβγά.

Αν θέλετε μπορείτε να διακοσμήσετε τα αβγά σας βάζοντας αυτοκόλητα, χαλκομανιες, ζωγραφίζοντάς τα, αυτοσχεδιάζοντας.

Βάψτε και κανά ξύλινο αβγό, μπορεί να σας χρειαστεί ;-))




Developed by Sidebar | Photos | About