Cheesecake απλό

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
Κατηγορίες
Είδος
280 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Cheesecake απλό http://greekcook.gr/images/recipes/20030820160421_4b11d14e5a2bf.jpg 3.1 751 5

Υλικά (για τη βάση):
  • 200 γραμ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 110 βούτυρο βιτάμ λιωμένο (όχι καυτό, απλά λιωμένο)
Υλικά (για τη γέμιση):
  • 300 γραμ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
  • 300 γραμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
  • 1 βάζο μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο ή φρούτα του δάσους (αν υπάρχει σπιτική ακόμη καλύτερα...)
Εκτέλεση:
  • Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 C.
  • Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Αφού γίνει μια μάζα, παίρνουμε μια φόρμα δακτυλίδι 20 εκ . και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί καλά.
  • Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά.
  • Όταν ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει καλά. (Εγώ η τεμπέλα περιμένω κανα 2 λεπτά και μετά βάζω τη φόρμα στο ψυγείο για να κρυώσει...)
  • Αφού κρυώσει η βάση, αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με τη κρέμα σε σαντιγί απαλά.
  • Στρώνουμε τη γέμιση καλά μέσα στη φόρμα και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα με απαλές κινήσεις.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου και ξεφορμάρουμε το γλυκό, πριν το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!




Developed by Sidebar | Photos | About