Cheesecake (Τσιζ κέικ)

Συνταγή από το GreekCook.gr
Αποστολέας
Δυσκολία
Μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
6 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Cheesecake (Τσιζ κέικ) http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.1 16 5

Υλικά:
  • 300 γρ. μπισκοτο (τύπου digestive)
  • 130 γρ. βούτηρο
  • 400 γρ. τυρί κρέμα (τύπου philadelphia)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 3-4 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι (αν είναι μεγάλο το μισό)-προαιρετικό
  • 1 βανίλια-προαιρετικό
  • μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:

Χτυπάμε το μπισκότο στο μπλέντερ μέχρι να γίνει τρίμα.

Μετά λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο μπισκοτο και ανακατεύουμε μαζί.

Στη συνέχεια στρώνουμε το μπισκότο σε μια φόρμα. Προσοχή να μην γίνει πολύ σφιχτό.

Μετά χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε την κρέμα τυρί, το ξύσμα από πορτοκάλι και τη βανίλια. Χτυπάμε καλά μέχρι μέχρι να πίξει η κρέμα.

Τη στρώνουμε πάνω από το μπισκότο.

Βάζουμε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο να πίξει καλά και μετά προσθέτουμε από πάνω τη μαρμελάδα.



Developed by Sidebar | Photos | About