Γαρίδες με κουρκούτι

Συνταγή από το GreekCook.gr
Αποστολέας
Δυσκολία
Μικρή
Χωρίς αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Γαρίδες με κουρκούτι http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 5 14 5

Υλικά:
  • 1 κιλό γαρίδες κατεψυγμένες
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 1 φλιτζάνι κρύο νερό
  • 1 φλιτζάνι κορνφλάουρ
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • αλάτι
  • λίγη γλυκιά πάπρικα
  • λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:

Ξεπαγώνετε τις γαρίδες και ετοιμάζετε το κουρκούτι μέσα σε μια λεκάνη.

Χτυπάτε με σύρμα τους κρόκους και προσθέτετε το κρύο νερό, λίγο αλάτι και λίγη πάπρικα.

Στη συνέχεια προσθέτετε και το αλεύρι λίγο-λίγο και εναλλάξ το κορνφλάουρ και ανακατεύετε, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές σχετικά σφιχτό κουρκούτι, το οποίο αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τις γαρίδες.

Τις καθαρίζετε από το κεφάλι και το κέλυφος, αφήνοντας μόνο τις ουρές τους. Βάζετε μπόλικο λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και αφού κάψει, πιάνετε από την ουρά μία-μία τις γαρίδες, τις βουτάτε στο κουρκούτι και τις ρίχνετε στο καυτό λάδι να τηγανιστούν, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.

Τις γυρίζετε και από την άλλη πλευρά και ύστερα τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε ταψί, στο οποίο έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν οι γαρίδες από το περιττό λάδι, πριν τις σερβίρετε ζεστές σε πιατέλα.



Developed by Sidebar | Photos | About