Γαριδόσουπα

Συνταγή από το GreekCook.gr
Αποστολέας
Δυσκολία
Μικρή
Κατηγορίες
5 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Γαριδόσουπα http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.6 18 5

Υλικά (για 2 μερίδες):
  • 1/2 κιλό φρέσκες γαρίδες
  • 2 1/2 μπαλίτσες φιδέ (80-90 γρ.)
  • 1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 5 νεροπότηρα νερό
  • 1/2 κ.σ. αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις γαρίδες και όσες είναι τυλιγμένες τις ισιώνουμε. Στη συνέχεια βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες. Δυναμώνουμε στο μέγιστο την ένταση της φωτιάς με σκοπό να ξαφρίσουμε. Ξαφρίζουμε ό,τι κόκκινο βγει στην επιφάνεια του νερού μέχρι το νερό να μείνει καθαρό από τα άφρη.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα όλες τις γαρίδες. Σουρώνουμε το ζουμί, καθαρίζουμε την κατσαρόλα και ξανά προσθέτουμε το καθαρό πλέον από τα άφρη ζουμί πίσω στην κατσαρόλα.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τον φλοιό και το κεφάλι τους, τις κόβουμε σε κομμάτια εάν είναι μεγάλες και τις προσθέτουμε κι αυτές μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι. Βράζουμε για 10 λεπτά της ώρας ακόμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το φιδέ αφού τον έχουμε σπάσει με τα χέρια μας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 8 με 9 λεπτά. Στα τελευταία 2 λεπτά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Συνολική ώρα προετοιμασίας: 25 - 30 λεπτά.



Developed by Sidebar | Photos | About