Καλαμποκόσουπα

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
3 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Καλαμποκόσουπα http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.8 12 5

Υλικά:
  • ¼ χοιρινό (η αυθεντική συνταγή λέει παστό)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φλιτζάνια βραστές πατάτες σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 2 φλιτζάνια βρασμένο καλαμπόκι (φρέσκο ή από κονσέρβα)
  • 4 φλιτζάνια ζεστό γάλα
  • αλάτι – πιπέρι
  • μαϊντανό για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε το χοιρινό σε κύβους περίπου 2 εκατοστών. Το σοτάρουμε ελαφρά (μέτρια φωτιά) σε μεγάλη κατσαρόλα με λίγο λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο αλλά όχι καφετί.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, το καλαμπόκι, το βραστό νερό, και το ζεστό γάλα.
  • Αλατοπιπερώνουμε, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε γαρνιρισμένο με μαϊντανό.
Άλλα υλικά που μπορούμε να προσθέσουμε είναι: βραστά καρότα, μανιτάρια, βρασμένα φασόλια (τα κόκκινα), ντομάτα. Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε το νερό με ζωμό.

Για να έχουμε ένα πιο «χυλωμένο» αποτέλεσμα, μπορούμε να σοτάρουμε 2 κουταλιές αλεύρι σε 2 κουταλιές βούτυρο, να το διαλύσουμε σε ένα φλιτζάνι γάλα και να το προσθέσουμε στη σούπα.

Όπως οι περισσότερες σούπες, η καλαμποκόσουπα είναι περισσότερο μια ιδέα, παρά μια συνταγή. Τα υλικά εξαρτώνται από το τι υπάρχει διαθέσιμο στο σπίτι.



Developed by Sidebar | Photos | About