Κις λωρέν

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
15 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Κις λωρέν http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.2 41 5

Για την ζύμη:
  • 250 γραμ. αλεύρι
  • 150 γραμ. βούτυρο
  • λίγο νερό
Για την γέμιση:
  • 3 αβγά
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 κούπα τριμμένο έμενταλ
  • 10 φέτες μπέικον
  • λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
  • Φτιάχνουμε τη ζύμη προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  • Ανοίγουμε φύλλο και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα ή σε στρογγυλό πυρέξ (διαμέτρου 25 εκ.περίπου)
  • Χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στους 170 βαθμούς (στον αέρα) για 3/4 περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά. ΈΤΟΙΜΟ!
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μπέικον με σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο σοταρισμένο σε λίγο ελαιόλαδο.
Αν περισσέψει κανα κομματάκι, το παίρνετε στην δουλειά για κολατσιό...Μήπως και λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε σχετικά με το τι να τρώμε στην δουλειά. Προτείνω σχετική κατηγορία...



Developed by Sidebar | Photos | About