Τάρτα Λωρέν

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
3 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Τάρτα Λωρέν http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.6 11 5

Υλικά:
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 150 γραμ. φέτα σκληρή
  • 150 γραμ. τυρί ρεγκάτο και παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 γραμ. τυρί βιτσερις σε φέτες
  • 300 γραμ. ζαμπόν
  • 125 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση:
  • Δουλεύουμε το βούτυρο καλά στο χέρι. Προσθέτουμε τη φέτα και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε, ρίχνουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να κάνουμε μια ζύμη μαλακή.
  • Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα πυρέξ δίνοντας το σχήμα τάρτας, το τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε φούρνο μέτριο, μόνο από κάτω και λίγο από πάνω.
  • Όταν είναι έτοιμο απο κάτω, αρχίζουμε να κάνουμε στρώσεις με τα τυριά και το ζαμπόν και στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.




Developed by Sidebar | Photos | About