ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ
ΤΑΡΤΑ ΛΩΡΕΝ

 

Υλικά:
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 150 γραμ. φέτα σκληρή
  • 150 γραμ. τυρί ρεγκάτο και παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 γραμ. τυρί βιτσερις σε φέτες
  • 300 γραμ. ζαμπόν
  • 125 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • αλεύρι όσο πάρει
Εκτέλεση:
  • Δουλεύουμε το βούτυρο καλά στο χέρι. Προσθέτουμε τη φέτα και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε, ρίχνουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να κάνουμε μια ζύμη μαλακή.
  • Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα πυρέξ δίνοντας το σχήμα τάρτας, το τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε φούρνο μέτριο, μόνο από κάτω και λίγο από πάνω.
  • Όταν είναι έτοιμο απο κάτω, αρχίζουμε να κάνουμε στρώσεις με τα τυριά και το ζαμπόν και στο τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να δέσουν τα υλικά.
Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Τυρόπιτα ταψιού

ΥΛΙΚΑ 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού και 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού Γέμισμα 2 μπωλ γιαούρτι στραγγισμένο 4 αβγά 300 γραμ. φέτα 100 γραμ....

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Κρέπες

Υλικά: 4 μεγάλα αβγά κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουτ. αλάτι 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος Γέμιση: 1/2 κιλό μπανάνες...

ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ

Κεφαλονίτικη λαχανόπιτα

Υλικά για τη γέμιση 1 κιλό σπανάκι 1/2 κιλό σέσκουλα 1 πράσο 1 ματσάκι σέλινο 1 ματσάκι μαιντανό 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι μάραθο 2 κρεμμύδια 1 κεφάλι σκόρδο 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες μισό κιλό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ