από jameswritten

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΚΟΛΙΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ

 

Υλικά (4 άτομα):
  • 8 κολιοί περίπου 1,5 κιλό
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι -πιπέρι
  • λίγο λάδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 λεμόνια
  • ελάχιστο νερό για το ψήσιμο
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι τον μαϊντανό και το σκόρδο. Καθαρίζουμε τους κολιούς από τα εντόσθια.

Γεμίζουμε τις κοιλιές των ψαριών με το μείγμα πού ετοιμάσαμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί και αραδιάζουμε τους κολιούς. Περιχύνουμε με λαδολέμονο.

Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Στο τέλος δίνουμε χρώμα στα ψάρια με ψήσιμο στο γκριλ, για λίγα λεπτά.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ