κρέας λεμονάτο στην κατσαρόλα

Συνταγή από το GreekCook.gr
Αποστολέας
Δυσκολία
Μικρή
Κατηγορίες
10 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
κρέας λεμονάτο στην κατσαρόλα http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 14 5

Υλικά:
  • 600 γρ. σπάλα μοσχαρίσια σε κομμάτια
  • μισό λεμόνι (όχι μεγάλο)
  • μισή σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπαχάρι
Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε τα κομμάτια κρέας σε μία κατσαρόλα με 2 κουταλίες της σούπας λάδι.

Αφού πάρουν χρωματάκι ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, ρίγανη και μετά το σκόρδο για να γίνει ελαφρύ. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά στην μικρότερη κλίμακα της έντασης του ματιού μας.

Σερβίρουμε με ρύζι μπονέτ κατά προτίμηση ή με πατάτες.

Ένα ελαφρύ και γρήγορο πιάτο που θα το πρότεινα και σε φοιτητές!



Developed by Sidebar | Photos | About