Λουκανοπιτάκια κοκτέιλ

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μεγάλη
6 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Λουκανοπιτάκια κοκτέιλ http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 14 5

Υλικά:
Για τη ζύμη:
  • 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γραμ. βούτυρο παστεριωμένο
  • 1 αβγό
  • 3-4 κουτ. σούπας νερό
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού γάλα εβαπορέ
Για τη γέμιση:
250-300 γραμ. λουκάνικα μικρά κοκτέιλ

Εκτέλεση:
    Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι πάνω σε μια ξύλινη ή μαρμάρινη επιφάνεια και κάνουμε πηγαδάκι στη μέση. Εκεί βάζουμε το βούτυρο παγωμένο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  • Προσθέτουμε τον κρόκο ελαφρά χτυπημένο, αλάτι, νερό και αναμειγνύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα (στην αρχή δε χρησιμοποιούμε δάχτυλα γιατί δεν πρόκειται τα υλικά να αποκτήσουν τη θερμοκρασία το υ σώματος).
  • Συγκεντρώνουμε τα υλικά σε μπάλα ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό και δουλεύοντας με σπάτουλα. Στο τέλος, η ζύμη θα είναι σχετικά μαλακή (δε θα κολλάει, αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο αλεύρι ακόμα) και το βούτυρο δε θα έχει λιώσει καλά. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Αλευρώνουμε ξανά την επιφάνεια εργασίας και με την παλάμη απλώνουμε τη ζύμη ώστε το βούτυρο να ανακατεύεται ομοιόμορφα παντού. Για να φορμάρουμε χρησιμοποιούμε βαρύ κυλινδρικό ξύλο ή το ρολό με τις λαβές.
  • Τη διπλώνουμε στα τέσσερα και ξαναπλάθουμε τη ζύμη με ρολό.
  • Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλη μία φορά και της δίνουμε την τελική φόρμα με πάχος μισό εκατοστό.
  • Κόβουμε μικρά ορθογώνια στο μήκος που έχουν τα λουκάνικα. Τυλίγουμε τα λουκάνικα μέσα στη ζύμη σε ρολό.
  • Αλείφουμε με ασπράδι χτυπημένο με γάλα και ψήνουμε στους 240C για 20 λεπτά.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.



Developed by Sidebar | Photos | About