από PanosB

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΜΕΘΥΣΜΕΝΗ ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

 

Υλικά:
  • 2 αστακούς (από 500-600 γρ. έκαστος)
  • 6 γαρίδες
  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • 100 ml λευκό κρασί (Chardonnay νυκτέρι Μοσχάτο ξηρό)
  • 1 πιπέρια φλωρίνης
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 ντοματίνια ώριμα ψιλοκομμένα
  • ταμπάσκο
  • αλάτι πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελιδα σκόρδο
Εκτέλεση:

Ζεματάμε (σε όσο το δυνατόν λιγότερο νερό) για 10 λεπτά τον αστακά και τα τελευταία 3 λεπτά ρίχνουμε και τις γαρίδες. Κρατάμε 1 λίτρο από τον ζωμό.

Αφαιρουμε το ψαχνό από τον αστακό καθώς και τα αυγά και το περιεχομενο των κεφαλιών. Τα δυο τελευταία τα αλέθουμε μαζί με τον μαϊντανό και τα περιεχόμενα των κεφαλιων των γαρίδων.

Βραζουμε τα ζυμαρικά σε λίγο από τον ζωμό μόνο για 3 λεπτά (ίσα ίσα να μαλακώσουν).

Εν τω μεταξύ σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε την πάστα των αυγών μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε την πιπεριά, την ντομάτα και όλα τα μυρωδικά και σιγοβράζουμε μέχρι μαλακώσει η πιπεριά.

Ρίχνουμε το κρασί και βάζουμε τα ζυμαρικά μέσα κατευθείαν από την κατσαρόλα, με κάποια νερά να σουρωσουν μέσα στο τηγάνι! Ανακατευουμε συνεχώς και φροντίζουμε το φαΐ να έχει πάντα λίγο νεράκι. Μετά από 10 περίπου λεπτά βάζουμε τους αστακούς και τις γαρίδες και γυρίζουμε λίγο ακόμα.

Σερβιρουμε με λίγο μαϊντανό από πάνω.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ