Μηλόπιτα με Ζύμη

Συνταγή από το GreekCook.gr
Αποστολέας
Δυσκολία
Μέτρια
Είδος
18 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Μηλόπιτα με Ζύμη http://greekcook.gr/images/recipes/201003222253004ba7f4_4bb1ca5227bfb.jpg 3.7 71 5

Υλικά:

Ζύμη:
  • 150 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 3 αυγά (ολόκληρα)
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 5 κ.σ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  • 2 κ.γ. μπέικιν
  • 1 βανίλια
  • 600 γρ. αλεύρι
  • λίγο αλάτι
Γέμιση:
  • 1,5 κιλό μήλα
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • λίγη κανέλα (1-2 κοφτά κουταλάκια)
  • λίγο λεμόνι
Εκτέλεση:

Γέμιση:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα μήλα και όλα μαζί τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να δέσει ελαφρώς η ζάχαρη.

Αφού μισοκρυώσει βάζουμε κανέλλα και μερικές σταγόνες λεμόνι.

Ζύμη:

Χτυπάω καλά στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μετά βάζω ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά. Γίνεται μια μαλακή ζύμη.

Τη βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

Κατόπιν χωρίζω τη ζύμη σε δύο κομμάτια. Αυτό που θα βάλω κάτω θα είναι μεγαλύτερο (¾ της ζύμης). Το ανοίγω σε φύλλο μεγαλύτερο από το ταψί (Νο 30) που το έχω βουτυρώσει και το στρώνω έτσι ώστε το φύλλο να βγαίνει λίγο έξω από το ταψί. Βάζω τη γέμιση και από πάνω το άλλο φύλλο που το έχω ανοίξει στη διάμετρο του ταψιού. Μετά γυρίζω το (κάτω) φύλλο που περισσεύει και το ενώνω με το επάνω με μικρα τσιμπιματάκια.

Κάνω τρυπήματα, με ένα πιρούνι, σε όλη την επιφάνεια της μηλόπιτας και τη βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 30’-40’ (ανάλογα το φούρνο).

Συμβουλές

* κ.σ. = κουτάλι σούπας, κ.γ. = κουτάλι γλυκού

* Επειδή η ζύμη είναι μαλακή και το φύλλο σπάει εύκολα, το ανοίγω ανάμεσά σε δύο λαδόκολλες,ιδιαίτερα το επάνω φύλλο (για την ωραία εμφάνιση της μηλόπιτας).

* Η κανέλλα δίνει πολύ ωραίο άρωμα και γεύση στο γλυκό, όμως μπορείτε να καθορίσετε την ποσότητα ανάλογα με τη γευστική σας επιθυμία!

Αυτή τη συνταγή τη φτιάχνω πολλά χρόνια, ιδιαίτερα το χειμώνα και πάντα βρίσκεται στις πρώτες επιλογές των παιδιών μου!



Developed by Sidebar | Photos | About