από MairyPar

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΖΕΛΕ

 

Υλικά:
  • 1 πράσινη σαντιγύ
  • 1 κεσεδάκι φράουλες
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλας
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Παντεσπάνι:
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 2 κ.σ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 κρόκους
  • 60 γρ. νισεστέ
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε τα 2 ασπράδια με το νερό μέχρι να γίνει μαρέγκα. Προσθέτουμε μέσα την ζάχαρη και την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια κουτάλα. Τέλος, προσθέτουμε τους κρόκους - τους οποίους έχουμε χτυπήσει ξεχωριστά με ένα πιρουνάκι, το νισεστέ, το αλεύρι - το οποίο έχουμε κοσκινίσει μαζί με το μπέικιν - και το μπέικιν. Ρίχνουμε στη φόρμα και ψήνουμε στους 210 βαθμούς Κελσίου για 10-20'.

Σημ.: Αν ψήσουμε το παντεσπάνι σε μια σπαστή φόρμα, τη βουτυρώνουμε και την αλευρώνουμε. Αν το ψήσουμε σε φόρμα για παντεσπάνι, βουτυρώνουμε και ρίχνουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Αφού ψηθεί το παντεσπάνι, χτυπάμε τη σαντιγυ (δεν θα μας χρειαστεί ολόκληρη) και την απλώνουμε από πάνω. Στη συνέχεια κόβουμε το κοτσανάκι από τις φράουλες, τις κόβουμε στη μέση και τις αραδιάζουμε πάνω στη σαντιγύ. Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και το απλώνουμε από πάνω. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πίξει και είναι έτοιμο.

Σημ.: Αν υπαρχει γερμανικό ζελέ είναι καλύτερα γιατί πίζει αμέσως. Με το ελληνικό θα ήταν καλύτερα να έχετε σπαστή φόρμα γιατί χρειάζεται αρκετή ώρα στο ψυγείο για να πίξει.

Καλή επιτυχία !

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ