Μοσχάρι με αρακά

Συνταγή από το GreekCook.gr
Αποστολέας
Δυσκολία
Μέτρια
Κατηγορίες
3 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Μοσχάρι με αρακά http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.6 11 5

Υλικά:
  • 700 γρ. σπάλα από μοσχάρι σε μπουκιές
  • 500 γρ. κατεψυγμένο αρακά
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 1 κοπανισμένη σκελίδα σκόρδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλεύρι
  • λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Πλύνετε, κόψτε τα κρεμμυδάκια, στραγγίστε τα και σκουπίστε τα.

λευρώστε το κρέας, βάλτε το στο στραγγιστήρι και τινάξτε το για να φύγει το επιπλέον αλεύρι.

Σωτάρετε το σκόρδο στην κατσαρόλα, με 4 κουταλιές λάδι και αφαιρέστε το.

Προσθέστε το κρέας και ροδίστε το σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας το.

Ξεπλύνετε τον αρακά, ρίξτε τον στην κατσαρόλα, προσθέστε το κρεμμυδάκι, σωτάρετε λίγο, ρίξτε το μισό μαϊντανό, αλατοπιπερώστε και συνεχίστε το σωτάρισμα.

Περιχύστε με κρασί το κρέας, ανακατέψτε, σκεπάστε το σκεύος και συνεχίστε το ψήσιμο για 40-50 λεπτά, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν το κρέας στεγνώσει πολύ.

Σερβίρεται με τον υπόλοιπο μαϊντανό.



Developed by Sidebar | Photos | About