Μπακαλιάρος γιαχνί

Συνταγή από το GreekCook.gr
Αποστολέας
Δυσκολία
Μικρή
Κατηγορίες
9 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Μπακαλιάρος γιαχνί http://greekcook.gr/images/recipes/200912071840354b1d4c_4b1df45eed602.jpg 3.2 25 5

Υλικά:
  • 1 κιλό μπακαλιάρος παστός
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού πολτό ντομάτας
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
  • 150 γραμ. σταφίδα μαύρη [προαιρετική]
  • 100 γραμ. κουκουνάρι [προαιρετικό]
  • λίγο πιπέρι
Εκτέλεση:

Μουσκεύετε τον μπακαλιάρο επι 12 ώρες. Τον σκεπάζετε με νερό κρύο και τον βάζετε στη φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει τον αποσύρετε από την φωτιά και αφήνετε να μείνει μέχρις ώτου χλιαρύνει. Τότε αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκκαλα και τον χωρίζετε σε μεγάλα κομμάτια.

Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα βράζετε με νερό. Τα στραγγίζετε και πρεσθέτετε το σκόρδο, το λάδι, τον πολτό ντομάτας και το κρασί. Αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 1/2 ώρα περίπου. βάζετε και τον μπακαλιάρο μέσα , την σταφίδα [πλυμένη] ,το κουκουνάρι και λίγο πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τον μπακαλιάρο να σιγοψηθεί μέσα στην σάλτσα 15 ώς 20 λεπτά.

Τον σερβίρετε με σπαγγέτι ή με πατάτες βραστές.



Developed by Sidebar | Photos | About