Μπακαλιάρος Τηγανητός (Fish sticks)

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
Κατηγορίες
8 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Μπακαλιάρος Τηγανητός (Fish sticks) http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 4.3 61 5

Μπακαλιάρος στο τηγάνι

Εν αρχή τα υλικά:
  • μπακαλιάρος ή βακαλάος, κατεψυγμένος ή παστός γύρω στο μισό κιλό
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ.
  • φρυγανιά τριμμένη 100 γρ.
  • ένα ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
  • Κατά πρώτον επεξεργαζόμαστε το ψάρι μας. Αν είναι κατεψυγμένο, το αφήνουμε να ξεπαγώσει και αφαιρούμε τυχόν κόκκαλα που θα έχει. Αν είναι παστό, πρέπει να το ξαρμυρίσουμε τοποθετώντας το σε νερό, που αλλάζουμε κάθε όποτε το θυμηθούμε, για καμιά δεκαριά ώρες και αφαιρούμε τα κόκκαλα που μπορεί να έχει.
  • Έπειτα το κόβουμε σε κομμάτια ορθογώνια ή σε ότι σχήμα μας βολεύει ή μας αρέσει. Πάντως, καλό είναι να μην το αφήσουμε ολόκληρο γιατί δεν νομίζω να ψηθεί αξιοπρεπώς.
  • Στη συνέχεια, βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξουμε μια ψιλοπηχτή κουρκούτι. Τοποθετούμε και τη φρυγανιά σε ένα πιάτο και είμαστε έτοιμοι για τη διαδικασία παναρίσματος:
    Τοποθετούμε ένα κομμάτι ψαριού στο κουρκούτι και το γυρνάμε γύρω γύρω μέχρι να κολλήσει το κουρκούτι σε όλες τις πλευρές του ψαριού. Το βάζουμε και στη φρυγανιά και το γυρίζουμε πάλι γύρω γύρω ώστε η φρυγανιά να κολλήσει στο κουρκούτι. Αυτό τώρα θα πρέπει να σας θυμίζει τα προκάτ φιστικς αλλιώς έχετε κάνει κάτι λάθος και πρέπει να ξαναδιαβάσετε τις προηγούμενες παραγράφους. Αν δεν έχετε κάνει κάτι λάθος μπορείτε να συνεχίσετε με τα υπόλοιπα κομμάτια ψαριού.
  • Μόλις τελειώσουμε τη διαδικασία παναρίσματος μπορούμε να τηγανίσουμε το ψάρι μας σε μπόλικο λάδι το οποίο θα έχει κάψει λίγο και σε μέτρια φωτιά (εγώ το βάζω στο 2) μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ευχαριστώ για τις τυχόν παρατηρήσεις σας και Καλή Επιτυχία!




Developed by Sidebar | Photos | About