από lia

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ

 

Υλικά:
  • 1 1/2 κιλό μύδια με το κέλυφος
  • 2 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό αρετσίνωτο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Εκτέλεση:

Πλένετε καλά τα μύδια και τα βουρτσίζετε. Κρατάτε μόνο τα κλειστά και πετάτε όσα τυχόν βρείτε ανοιγμένα. Αφαιρείτε το «μουστάκι» τους.

Τα ζεματίζετε σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και κρατάτε το νερό που τα ζεματίσατε. Κρατάτε το ψαχνό και πετάτε τα κελύφη, εκτός από κάποια που θα χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε το πιάτο σας.

Σωτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι στο λάδι και ρίχνετε τα μύδια. Λίγα λεπτά μετά προσθέτετε και τις ντομάτες με 4 φλιτζάνια από το ζωμό των μυδιών.

Στη συνέχεια ρίχνετε το ρύζι και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Κοιτάζετε μήπως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ακόμα και, αν ναι, φροντίζετε να είναι ζεστό. Ανακατεύετε κατά διαστήματα να μην κολλήσει.

Σερβίρετε στα πιάτα βάζοντας και 2-3 μύδια με το κέλυφος.

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ