Μυδοπίλαφο

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
59 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Μυδοπίλαφο http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 115 5

Υλικά:(για 6 άτομα)
  • 1,5 κιλό μύδια με το κέλυφος (πάρτε και καθαρισμένα αν θέλετε)
  • 2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό αρετσίνωτο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες (χωρίς φλούδια)
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε καλά τα μύδια και τα βουρτσίζουμε. Κρατάμε μόνο τα κλειστά και πετάμε όσα τυχόν βρούμε ανοιγμένα. Αφαιρούμε το "μουστάκι" τους.
  • Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για 5'. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε το νερό που τα ζεματίσαμε. Κρατάμε το ψαχνό τους και πετάμε τα κελύφη, εκτός από καμιά δεκαπενταριά που τα κρατάμε για διακόσμηση.
  • Ξανθίζουμε σε κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και ρίχνουμε μέσα τα μύδια.
  • Τα σωτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε το κρασί.
  • Σε λίγα λεπτά προσθέτουμε και τις ντομάτες με 4 φλυτζάνια από το ζωμό των μυδιών. Αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε να βράσουν για 10'.
  • Μετά ρίχνουμε το ρύζι κι αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Κοιτάζουμε μήπως χρειαστεί λίγο νεράκι και αν ναι, ρίχνουμε ζεστό. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα να μην κολλήσει.
  • Όταν σερβίρουμε στα πιάτα, προσέχουμε να βάζουμε εκτός από τα καθαρισμένα μύδια και 2-3 μύδια με κέλυφος στο καθένα.
Καλή Σαρακοστή και καλή σας όρεξη!
Αγγέλα η Σαλονικιά.
Σημείωση: Έχω δει να βάζουν και φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το κρεμμύδι στο σωτάρισμα και επίσης άνηθο. Θέμα γεύσης είναι, πειραματειστείτε αν θέλετε, αλλά πιστεύω ότι τα πολλά μυριστικά θα μάς κάνουν να χάσουμε τη γεύση του μυδιού.




Developed by Sidebar | Photos | About