Φακές Μουτζέντρα

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
33 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Φακές Μουτζέντρα http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.4 104 5

Υλικά (για 4 άτομα):
  • 3 κούπες φακές καθαρισμενες και πλυμένες
  • 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι για πιλάφι
  • 1-2 κρεμμύδια ξερά, ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
  • Βράζετε τις φακές για 20 περίπου λεπτά, αλλάζετε το νερό, και προσθέτε 3 φλιτζανάκια ζεστό νερό.
  • Προσθέτε το ρύζι , το αλάτι (περίπου μία κουταλιά του γλυκού) και ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν μαζί για 10 περίπου λεπτά, να ψηθούν τα υλικά και να αποροφηθεί το νερό.
  • Βάζουμε λίγες σταγόνες λεμόνι (για να μείνει λευκό το ρύζι), και κλείνουμε την κατσαρόλα με πετσέτα.
  • Στη συνέχεια, τηγανίζουμε σε τηγάνι με σκέπασμα τα κρεμμύδια με ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά να γλυκάνουν.
  • Μόλις γίνει και αυτό, προσθέτουμε τα κρεμμύδια στις φακές, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Η νοστιμιά και οι θερμίδες εξαρτώνται άμεσα από την ποσότητα του λαδιού. Εγώ χρησιμοποιώ 1-2 κουταλιές τις σούπας κατά άτομο αλλά με περισσότερο λάδι η γεύση είναι ασύληπτη!
Σερβίρετε τις φακές με μαύρο ψωμί, τομάτα, ελιές μαύρες Βόλου και γιαούρτι!



Developed by Sidebar | Photos | About