ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΡΕΒΙΘΟΠΙΛΑΦΟ

 

Υλικά:
  • 1 ½ κούπα ρεβίθια
  • 1 κούπα ρύζι κίτρινο
  • 2 μικρά κρεμμυδάκια
  • 1 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 μεγάλες κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • ½ φλυτζάνι λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Μουσκεύουμε από βραδύς τα ρεβίθια σε μπόλικο νεράκι. Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε με τη σόδα για μία ώρα. Μετά τα ξεπλένουμε πολύ καλά. Δεν είναι ανάγκη να βγουν τα φλούδια τους.
  • Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το ένα κρεμμυδάκι με λίγο λάδι και αφού ροδίσει, προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι και τα ρεβίθια. Μόλις ψηθούν (να μη λιώσουν) πρέπει να έχει μείνει ζουμί περίπου 3 φλυτζάνια.
  • Βγάζουμε τα ρεβίθια από την κατσαρόλα, βάζουμε και το δεύτερο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, και προσθέτουμε το ρύζι.
  • Μόλις μισοψηθεί, προσθέτουμε τον πελτέ, το υπόλοιπο λάδι και τα ρεβίθια και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να ρουφήξει καλά όλο το ζουμάκι και να μείνει μόνο το λάδι. Στο τέλος ρίχνουμε πιπέρι και έτοιμο...
Μπορείτε να το συνοδέψετε με ελιές ή παστά ψάρια (ρέγγα, λακέρδα).

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρνάκι με χυλοπίτες

Μερίδες: 4 έως 6 Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 2 ώρες Υλικά: 1/3 κούπας λάδι 2 κιλά αρνί χωρίς κόκαλα και πέτσα, σε κύβους ½ κούπα τριμμένο κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο...

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά 1 κιλό κόκκινες πιπεριές 2-3 σκελίδες σκόρδο αλάτι ξύδι λάδι Εκτέλεση Βράζετε το νερό και ρίχνετε μέσα τις κόκκινες πιπεριές (αφού τις έχετε πλύνει πρώτα). Τις αφήνετε 10 λεπτά να βράσουν....

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτεδάκια του ΟΥΖΟΥ

500 γραμ. κρέας κιμά (κατά προτίμηση κομμένος με μαχαίρια) 1 μέτριο κρεμμύδι αλατισμένο στην άκρη 1 αβγό 3 φέτες ψωμί βρεγμένες με χλιαρό νερό και ούζο αλάτι κίμινο πιπέρι ρίγανη μπαχάρι 50 CC ΟΥΖΟ...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ