Ρεβίθια γιαχνί

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
Είδος
19 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Ρεβίθια γιαχνί http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3.4 58 5

Υλικά:
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 4 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φλιτζ. λάδι και λίγο ακόμα για τη σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζ. ντοματοχυμό
  • 1 ματσάκι άνηθο ή μαϊντανό
  • αλατοπίπερο
  • σόδα σκόνη
Εκτέλεση:
  • Αφήνετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν μαζί με 1 κουταλιά της σούπας σκόνη σόδα (μπορείτε να αγοράσετε ρεβίθια αποφλοιωμένα για να μην παιδεύεστε με το βγάλσιμο της φλούδας, αφήστε που βράζουν και πιο γρήγορα και θέλουν και λιγότερο μούλιασμα). Τα στραγγίζετε, ρίχνετε πάνω τους άλλη μια κουταλιά της σούπας σόδα και τα ανακατεύετε. Τα αφήνετε μισή ώρα και μετά τα τρίβετε καλά για να βγει η φλούδα τους. Ξεπλένετε καλά τα ρεβίθια.
  • Βράζετε τα ρεβίθια σε κρύο νερό μαζί με το λάδι, σε σιγανή φωτιά γύρω στη 1 ώρα (δοκιμάστε και κανα ρεβίθι, τα αποφλοιωμένα π.χ. μπορεί να είναι έτοιμα σε 40 λεπτά). Το νερό να είναι τόσο ώστε να τα σκεπάζει, λιγότερο από όσο θα βάζατε για να φτιάξετε ρεβίθια σούπα. Επίσης, κατά το βράσιμό τους αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
  • Ετοιμάζετε μια σάλτσα ντομάτας: Ψιλοκόβετε όλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με λίγο λαδάκι για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε το χυμό ντομάτας και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε και τον άνηθο (ή το μαϊντανό) ψιλοκομμένο.
  • Ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να πάρουν μαζί 1-2 βράσεις.



Developed by Sidebar | Photos | About