ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΡΕΒΙΘΙΑ ΓΙΑΧΝΙ

 

Υλικά:
  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 4 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 φλιτζ. λάδι και λίγο ακόμα για τη σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζ. ντοματοχυμό
  • 1 ματσάκι άνηθο ή μαϊντανό
  • αλατοπίπερο
  • σόδα σκόνη
Εκτέλεση:
  • Αφήνετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν μαζί με 1 κουταλιά της σούπας σκόνη σόδα (μπορείτε να αγοράσετε ρεβίθια αποφλοιωμένα για να μην παιδεύεστε με το βγάλσιμο της φλούδας, αφήστε που βράζουν και πιο γρήγορα και θέλουν και λιγότερο μούλιασμα). Τα στραγγίζετε, ρίχνετε πάνω τους άλλη μια κουταλιά της σούπας σόδα και τα ανακατεύετε. Τα αφήνετε μισή ώρα και μετά τα τρίβετε καλά για να βγει η φλούδα τους. Ξεπλένετε καλά τα ρεβίθια.
  • Βράζετε τα ρεβίθια σε κρύο νερό μαζί με το λάδι, σε σιγανή φωτιά γύρω στη 1 ώρα (δοκιμάστε και κανα ρεβίθι, τα αποφλοιωμένα π.χ. μπορεί να είναι έτοιμα σε 40 λεπτά). Το νερό να είναι τόσο ώστε να τα σκεπάζει, λιγότερο από όσο θα βάζατε για να φτιάξετε ρεβίθια σούπα. Επίσης, κατά το βράσιμό τους αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
  • Ετοιμάζετε μια σάλτσα ντομάτας: Ψιλοκόβετε όλα τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με λίγο λαδάκι για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε το χυμό ντομάτας και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε και τον άνηθο (ή το μαϊντανό) ψιλοκομμένο.
  • Ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να πάρουν μαζί 1-2 βράσεις.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Γεμιστά με ρύζι

Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρνάκι γιαχνί

Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ