Πιλάφι με πλιγούρι

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μικρή
50 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Πιλάφι με πλιγούρι http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 105 5

Υλικά:
  • 1 ποτήρι πλιγούρι (να διευκρινίσω ότι γι' αυτό το πιλάφι το πλιγούρι είναι πιο ψιλοκομμένο απ' αυτό που κυκλοφορεί στα πακέτα των super market).
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 ντομάτες τριμμένες.
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο (και παραπάνω αν σας αρέσει)
  • 1 φωλίτσα φιδέ
Εκτέλεση:
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και μαραίνουμε σ' αυτό το κρεμμύδι.
  • Ρίχνουμε και το φιδέ να τσιγαριστεί ελαφρώς. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και το νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το πλιγούρι.
  • Ανακατεύουμε κι όταν ξαναπάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε σκεπασμένο να ψηθεί ώσπου να πιει τα υγρά του (όπως το ρύζι πιλάφι).
Σερβίρεται σκέτο ή με γιαούρτι στραγγιστό από πάνω και ή "κατεβαίνει ανεξάρτητο πιάτο" ή ως συνοδευτικό άλλο π.χ. αφέλια. Την συνταγή για τα αφέλια την έχω δώσει πολύ καιρό πριν στο site, θα την βρείτε.

Καλή σας/μας όρεξη!



Developed by Sidebar | Photos | About