Σπανακόπιτα με εύκολο σπιτικό φύλλο

Συνταγή από το GreekCook.gr
Αποστολέας
Δυσκολία
Μέτρια
Είδος
113 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Σπανακόπιτα με εύκολο σπιτικό φύλλο http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 177 5

Υλικά:
  • 1,5 με 2 κ. φρέσκο σπανάκι
  • 1 βιτάμ μαλακό
  • 3 ποτήρια αλεύρι
  • 1 ποτήρι παγωμένο νερό
  • 1/2 κ. φέτα
  • 2 αυγά
Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε το ζυμάρι βάζουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι και το βιτάμ και το δουλεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να απορροφηθεί τελείως το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό για να τελειώσουμε το ζύμωμα.

Λογικά δεν θα χρειαστείτε άλλο αλεύρι, αλλά ας έχετε μαζί σας μισό ποτήρι ακόμα. Το ζυμάρι μπαίνει στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Για τη γέμιση σωτάρουμε με λίγο λάδι το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και το βάζουμε σε ένα σουρωτό για να φύγουν τα υγρά. Προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και ένα αυγό.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε δύο μέρη και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο γιαιτον πάτο της πίτας και ένα για σκέπασμα. Λαδώνουμε ένα μέτριο πυρέξ, στρώνουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση, στρώνουμε και το πάνω φύλλο και με ένα μαχαίρι χαράσσουμε ελαφρώς τα κομμάτια της πίτας χωρίς να την κόψουμε. Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια και ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

Καταπληκτικό ζυμάρι, ωραία γέμιση που μπορείτε να την εμπλουτίσετε και με άλλα μυρωδικά (μάραθο για παράδειγμα) ή να χρησιμοποιήσετε το ζυμάρι αυτό με άλλη γέμιση!!!! Θα με θυμηθείτε.



Developed by Sidebar | Photos | About