ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΓΚΟΡΓΚΟΝΤΖΟΛΑ

 

Υλικά (για 4 άτομα):
  • 400 γρ ταλιατέλες
  • 120 γρ γκοργκοντζόλα
  • 50 γρ βρασμένο αρακά
  • 150 γρ φρέσκια παντσέτα
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος ή 180 γρ ρικότα φρέσκια
  • λίγα μανιτάρια (προαιρετικά)
  • λάδι
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • λίγο πιπεράκι
  • λίγο ξηρό λευκό κρασί
Εκτέλεση:
  • Σε αρκετό νερο, αλατισμένο, βράζουμε τις ταλιατέλες al dente. Ταυτόχρονα, τσιγαρίζουμε με το λάδι τα μανιτάρια, τον αρακά και αφήνουμε να ψηθούν λιγάκι.
  • Προσθέτουμε τη παντσέτα ψιλοκομμένη και λίγο αλατάκι και πιπεράκι και σβήνουμε με λίγο λευκό ξηρό κρασί.
  • Όταν οι ταλιατέλες είναι έτοιμες τις βάζουμε κατευθείαν στο τηγάνι με τη παντσέτα, που κρατάμε σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε την κρέμα ή τη ρικότα και τελευταία τη γκοργκοντζόλα ψιλοκομμένη.
  • Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα συνεχίζοντας να ανακατεύουμε.
Σερβίρονται ζεστές με ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύουμε με ξηρό κόκκινο κρασί.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ