από ntantia

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΑ
ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΑΣ ΚΑΙ ΣΑΦΡΑΝ

 

Υλικά:
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ψαρονέφρι
  • αλεύρι για αλεύρωμα
  • 70 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 40 γρ. πιπεριά πράσινη
  • 40 γρ. κρεμμύδι ξερό
  • 30 γρ. προσούτο Πάρμας
  • 30 γρ. τυρί καπνιστό (Μετσοβόνε)
  • 10 γρ. πάστα θυμαριού
  • λίγο κρόκο Κοζάνης
  • 200 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
  • 70 γρ. λευκό κρασί αρετσίνωτο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Σκουπίζουμε προσεκτικά τα μανιτάρια με μια βούρτσα ή μια βρεγμένη πετσέτα, χωρίς να τα βρέξουμε κάτω από τη βρύση, γιατί θα ρουφήξουν νερό που θα αποβάλουν μετά μαζί με όλη τη γεύση τους. Τα κόβουμε σε φέτες. Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια σε λίγο λάδι. Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρούς κύβους. Κόβουμε το φιλέτο σε φέτες, τις αλευρώνουμε και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.

Μετά από 5 λεπτά ψήσιμο ρίχνουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το προσούτο. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε άλλα δυο λεπτά και ρίχνουμε τον κρόκο, έπειτα την πάστα θυμαριού και σβήνουμε με μισό ποτήρι λευκό κρασί. Αφήνουμε 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Τότε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αδειάζουμε στο πιάτο σερβιρίσματος, πασπαλίζουμε με το τυρί Μετσοβόνε και σερβίρουμε ζεστό.

Για να φτιάξουμε την πάστα θυμαριού αναμειγνύουμε ένα μάτσο φρέσκο θυμάρι (μόνο τα πράσινα φύλλα) μαζί με λίγο ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι στο blender. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πάστα. Φυλάμε σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο για τρεις εβδομάδες.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Μοσχαράκι με μελιτζάνα και ελιές

Υλικά (για 4-6 άτομα): 1 μεγάλη μελιτζάνα χοντρό αλάτι 1/4 φλιτζ. τσαγιού (60ml) ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (έξτρα) 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια (μερίδες) 2 μέτρια ψιλοκομμένα...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Χοιρινό Αντριάννας

Εκτέλεση: 2-3 κιλά χοιρινό 1 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο 1 κουτί μανιτάρια κομμένα σε φέτες αλουμινόχαρτο μερικές ντομάτες και πιπεριές κομμένες σε φέτες λίγο κασέρι αλάτι πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση:...

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Ζυγούρι κοκκινιστό φούρνου

Υλικά: 1/5 κ. μπριζόλες από ζυγούρι - προβατίνα 8 ντομάτες μέτριες 1 ματσάκι μαϊντανό 2 ποτήρια κοκ. κρασί αλάτι πιπέρι μπαχάρι δαφνόφυλλο ρίγανη ελάχιστο λάδι Εκτέλεση: Τoποθετούμε το κρέας σε ταψί...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ