Χταπόδι στιφάδο

Συνταγή από το GreekCook.gr
Αποστολέας
Δυσκολία
Μικρή
Χταπόδι στιφάδο http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 4.4 9 5

Υλικά:
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κρεμμύδια στιφάδου
  • 1/2 φλ. κρασί
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο(ή ξερό 1 κ.γ.)
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες(ή 1 κονσέρβα κον-κασέ)
  • αλάτι
  • πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα βάζετε σε μια λεκάνη με νερό.

Καθαρίζετε το χταπόδι από το δόντι και αδειάζετε την κουκούλα. Το κόβετε σε μικρά κομματάκια.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το χταπόδι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, το δενδρολίβανο, το κρασί, τις ντομάτες τριμμένες, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτετε 1 φλ. νερό.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να μείνει με λίγη σάλτσα.

Καλή επιτύχια!



Developed by Sidebar | Photos | About