Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
19 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Ζυμαρικά με καπνιστό σολομό http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 24 5

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
346 Θερμίδες/μερίδα

Υλικά:
  • 400 γραμ. πράσινο λάχανο ή σπανάκι
  • 100 γραμ. ταλιατέλες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 100 ml ζωμό λαχανικών
  • 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος (15% λιπαρά)
  • ½ κουταλιά horseradish (χορσράντις, έτοιμη)
  • 50 γραμ. καπνιστό σολομό
  • μοσχοκάρυδο
  • βούτυρο, αλάτι, πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση:
  • Αφαιρέστε το σκληρό μέρος από τα φύλλα του λάχανου και κόψτε τα σε μπουκιές. Βράστε τες ρίχνοντας τες σε βραστό αλατισμένο νερό για 2 λεπτά και στραγγίξτε τες.
  • Βράστε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό και στραγγίξτε τες al dente.
  • Χοντροκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε το σε μία κουταλιά βούτυρο. Προσθέστε το ζωμό και βράστε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
  • Κατεβάστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την σάλτσα χορσράντις και ανακατέψτε. Έπειτα πολτοποιήστε το μείγμα, ρίξτε αλάτι, μοσχοκάρυδο και πιπέρι καγιέν.
  • Ρίξτε τις ταλιατέλες σ' ένα μπολ, προσθέτεστε το λάχανο και τη σάλτσα, ανακατέψτε και σερβίρετε με το σολομό σε λωρίδες.



Developed by Sidebar | Photos | About