από
renia
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΥΝΗΓΙ
ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
Υλικά:
- 1 κομμάτι κρέας αγριογούρουνο(καθαρισμένο από τένοντες και ξεκοκκαλισμένο)
- 1/2 κιλό κάστανα
- 1/2 κιλό πατάτες μικρές
- 1 σακουλάκι κράνμπερις αποξηραμένα(η οποιοδήποτε άλλο φρούτο της κατηγορίας μπέρις)
- 1 βαζάκι μουστάρδα(500-700γρ)
- 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι γεμάτες
- 1/2 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κρέας αρκετές ώρες σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσει και να τσιμπιέται με το πιρούνι!
Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα κάστανα.
Έπειτα καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το βάζουμε στη γάστρα. Δεν πετάμε το ζουμί! Βάζουμε τις πατάτες και τα κάστανα στη γάστρα και αλατίζουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι, τη μουστάρδα, το κρασί και από το ζουμί όσο πάρει για να μη γίνει νερουλή η σάλτσα και χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθεί(μπορούμε να βάλουμε κάποια υλικά περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τα γούστα μας,δοκιμάζουμε κατά τη διαδικασία.)
Περιχύνουμε το κρέας, τις πατάτες και τα κάστανα με τη σάλτσα. Διασκορπίζουμε και τα κράνμπερις μέσα στη γάστρα.
Προσθέτουμε όσο πιπέρι επιθυμούμε!
Ρίχνουμε νερό για να γεμίσει μέχρι περίπου το μέσο της η γάστρα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 1/2 με 2 ώρες και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με νερό.
Με το ζουμί που έμεινε μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα κάποιο ρύζι η πιλάφι με τέλεια γεύση!
Βράζουμε το κρέας αρκετές ώρες σε μπόλικο νερό μέχρι να μαλακώσει και να τσιμπιέται με το πιρούνι!
Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα κάστανα.
Έπειτα καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το βάζουμε στη γάστρα. Δεν πετάμε το ζουμί! Βάζουμε τις πατάτες και τα κάστανα στη γάστρα και αλατίζουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ το μέλι, τη μουστάρδα, το κρασί και από το ζουμί όσο πάρει για να μη γίνει νερουλή η σάλτσα και χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθεί(μπορούμε να βάλουμε κάποια υλικά περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με τα γούστα μας,δοκιμάζουμε κατά τη διαδικασία.)
Περιχύνουμε το κρέας, τις πατάτες και τα κάστανα με τη σάλτσα. Διασκορπίζουμε και τα κράνμπερις μέσα στη γάστρα.
Προσθέτουμε όσο πιπέρι επιθυμούμε!
Ρίχνουμε νερό για να γεμίσει μέχρι περίπου το μέσο της η γάστρα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 1/2 με 2 ώρες και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με νερό.
Με το ζουμί που έμεινε μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα κάποιο ρύζι η πιλάφι με τέλεια γεύση!
Κουνέλι λαγωτό
Υλικά: 2 τεμαχισμένα κουνέλια 1 φλιτζ. τσαγιού λάδι ½ μεσαίο κουτί πουμαρό 2 μέτρια σκόρδα 2 φλιτζ. τσαγιού χοντροκομμένο κρεμμύδι 1 φλιτζ. καφέ δυνατό ξύδι ή 2 ξύδι εμπορίου 1 ½ πακέτο...
Κουνέλι με καρύδια
Υλικά: 1 κουνέλι 2 κρεμμύδια3 σκελίδες σκόρδο 20 κουταλιές καρύδια (ψιλοκομμένα) 1 κουτί σάλτσα ντομάτας γαρύφαλο κανέλα αλάτι, πιπέρι 4 κουταλιές λάδι λίγο νερό Εκτέλεση: Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με...