ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΥΝΗΓΙ
ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ
Υλικά (για 2 άτομα):
- 1 κουνέλι 1,5-2 κιλά περίπου
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- ½ κουτ.σούπας ματζουράνα, θυμάρι, δενδρολίβανο
- κέδρο (σε μπαλάκια ξέρετε)
- αλάτι, πιπέρι σε κόκκους ή τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 300 γραμ. κατίκι
- μανιτάρια ολόκληρα κονσέρβα ή
φρέσκα
- 150-200 γραμ. ξερά φρούτα (ροδάκινα, βερίκοκα, κλπ.)
Εκτέλεση:
- Κόβουμε το κουνελάκι σε μερίδες, και το βάζουμε σε νερό με ξίδι
για 4-5 ώρες (για να φύγει η μυρωδιά και όχι μόνο ξέρετε).
- Ξεπλένουμε καλά, και το μαρινάρουμε με το λάδι, κρασί, πιπέρι,
σκόρδο και τα μυρωδικά. Το αφήνουμε 12-18 ώρες στο ψυγείο,
ανακατεύοντας τακτικά.
- Σοτάρουμε το κουνελάκι σε ελαιόλαδο, και όταν ροδοκοκκινήσει
από όλες τις πλευρές, το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για
45 λεπτά με τα μυρωδικά του. (Μία παραλλαγή εδώ είναι να βάλουμε
και την μαρινάδα).
- Μετά το πέρας των 45 λεπτών λοιπόν, το βγάζουμε και το
αλείφουμε με το κατίκι, και το ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Σε ένα άλλο τηγάνι, σοτάρουμε τα μανιταράκια ολόκληρα,
προσθέτουμε τα ξερά φρούτα ολόκληρα ή κομμένα.
- Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί (εγώ χρησιμοποιώ Μartini,
δοκιμάστε το) και κατόπιν τα προσθέτουμε στο κουνελάκι. Αυτό
ήταν.
Κουνέλι σαλμί
Υλικά: 1 κουνέλι (ένα με ενάμιση κιλό), κομμένο σε μερίδες 200 γραμ. πράσινες ελιές τσακιστές 200 γραμ. δαμάσκηνα 1 φακελάκι κουκουνάρι 3 καρότα ½ κουτιού χυμό ντομάτας 2 φύλλα δάφνης 5-6...