ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΥΝΗΓΙ
ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΑΛΜΙ
Υλικά:
- 1 κουνέλι (ένα με ενάμιση κιλό),
κομμένο σε μερίδες
- 200 γραμ. πράσινες ελιές τσακιστές
- 200 γραμ. δαμάσκηνα
- 1 φακελάκι κουκουνάρι
- 3 καρότα
- ½ κουτιού χυμό ντομάτας
- 2 φύλλα δάφνης
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- δενδρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- ½ μπουκάλι ξίδι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Εκτέλεση:
- Μουσκεύουμε τα δαμάσκηνα σε νερό 4-5 ώρες.
- Βάζουμε τα κομμάτια του κουνελιού, αφού τα πλύνουμε πολύ
καλά, σκεπασμένα με νερό και με το ξίδι για 6-7 ώρες να
μαριναρισθούν.
- Αφού μαριναρισθούν, τα στραγγίζουμε, τα τσιγαρίζουμε με 3/4
φλυτζάνι λαδιού και το βάζουμε στην χύτρα ταχύτητος. Εκεί ρίχνουμε
το υπόλοιπο λάδι, τα καρότα κομμένα σε κομμάτια περίπου 5
εκατοστά, τον χυμό της ντομάτας , την δάφνη, το δεντρολίβανο, το
μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Το μαγειρεύουμε για 10 λεπτά (ανάλογα την χύτρα ταχύτητος)
ανοίγουμε την χύτρα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, δηλ. τις ελιές,
το κουκουνάρι και τα δαμάσκηνα στραγγισμένα. Βράζουμε με ανοιχτή
την χύτρα, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να δέσουν όλα τα υλικά
μαζί.
Κουνέλι σαλμί
Υλικά: 1 κουνέλι (ένα με ενάμιση κιλό), κομμένο σε μερίδες 200 γραμ. πράσινες ελιές τσακιστές 200 γραμ. δαμάσκηνα 1 φακελάκι κουκουνάρι 3 καρότα ½ κουτιού χυμό ντομάτας 2 φύλλα δάφνης 5-6...