ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΚΟΥΝΕΛΙ (ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ, ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΣΠΟΡΟΥΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ)

 

Υλικά για 6 άτομα:
  • 1 κουνέλι 1800 γρ. σε μερίδες
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 250 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 10 μικρά παντζάρια, με φύλλα
  • 60 γρ. σπόροι μουστάρδας
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλ/νο
  • 60 γρ. ξίδι μπαλσαμικό
  • αλατοπίπερο
  • 6 φύλλα χοντρό αλουμινόχαρτο, διαστάσεων 30Χ30 εκ.
Εκτέλεση:
  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κουνέλι, ώσπου να ροδίσει καλά, το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  • Πλένουμε τα παντζάρια (δεν τα καθαρίζουμε) και αφαιρούμε τα φύλλα τους, τα οποία αφήνουμε στην άκρη
  • Μοιράζουμε τα κομμάτια του κουνελιού σε 5 μερίδες και τις τοποθετούμε στα φύλλα του αλουμινόχαρτου
  • Προσθέτουμε από δύο παντζάρια και μία μερίδα μανιτάρια με το κρασί τους, πασπαλίζουμε με τους σπόρους της μουστάρδας, τον άνηθο και το ξίδι και κλείνουμε το κάθε αλουμινόχαρτο σαν πακετάκι, προσέχοντας να μην το τρυπήσουμε
  • Ψήνουμε τα «πακετάκια» σε φούρνο προθερμασμένο στους 1600 C επί 1½ ώρα
  • Ζεματάμε τα φύλλα των παντζαριών και τα αφήνουμε στην άκρη
  • Βγάζουμε τα «πακετάκια» από το φούρνο, τα ανοίγουμε με προσοχή, χωρίς να τα χαλάσουμε, βγάζουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε, τα κόβουμε στα 4 και τα ξαναβάζουμε μέσα, προσθέτοντας και τα ζεματισμένα φύλλα τους (τα οποία πρέπει να είναι ζεστά)
  • Περιχύνουμε το περιεχόμενο κάθε πακέτου με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε αμέσως
  • Συνοδεύουμε με Γιανακοχώρι Κτήμα Κυρ Γιάννη (Μπουτάρης)
Όλα τα 'χει ο μπαξές κυρίες μου. 4.500 συνταγές. Επ! μην παίρνετε αέρα δεν μοιράζονται αυτά τα πράγματα. Πρόκειται για έργο ζωής.

ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λουκάνικα σε πικάντικη σάλτσα

Υλικά: 4 λουκάνικα (δοκιμάστε τα λουκανικα Μυκόνου Nikas με θρούμπι και ρίγανη) 6 πατάτες μετρίου μεγέθους 2 κουταλιές σούπας βούτυρο 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ½ φλυτζάνι κέτσαπ ή...

ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρνίσια Παϊδάκια Πορτοκαλάτα

Υλικά (για 2 άτομα): Παϊδάκια αρνίσια ή μπριτζόλες (περίπου 600 γρ) 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο 2 φλυτζάνια τσαγιού σπορέλαιο χυμός 1 πορτοκαλιού λίγη μέντα Εκτέλεση: Βάζουμε το λάδι να κάψει στην...

ΜΕΡΑΚΛΗΔΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατάτες στο φούρνο (αλα γαλλικά)

Υλικά 1 κιλό στρογγυλές πατάτες Κύβος Knorr Αλεύρι Παρμεζάνα ή τυρί κεφαλοτύρι αρεσκείας του καθενός Παντσέτα σε κύβους Εκτέλεση Κόβουμε παρα πολύ λεπτές τις πατάτες. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ