ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
ΠΕΡΔΙΚΕΣ ΜΕ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΚΑ

 

Υλικά:
  • 2 πέρδικες
  • ½ κιλό σφιχτά και ακαθάριστα σύκα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • ½ φλυτζ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 ποτήρια φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκαλιού
  • λίγο ούζο
Εκτέλεση:
  • Αλατοπιπερώστε δυο πέρδικες.
  • Ραντίστε τες με λίγο χυμό πορτοκαλιού και ψήστε τες στο φούρνο για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
  • Τεμαχίστε σε μερίδες αφού ψηθούν.
  • Σε βαρύ τηγάνι βάλτε το βούτυρο και σοτάρετε τα σύκα.
  • Καραμελώστε τη μαύρη ζάχαρη.
  • Φλαμπάρετε (βλέπε φλαμπέ) με λίγο ούζο και προσθέστε το φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκαλιού.
  • Προσθέστε τις πέρδικες και αλατοπιπερώστε.
  • Περιμένετε να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Kerdomel

Υλικά 700 γραμ. αρνάκι γάλακτος (το ψαχνό, όχι κοκάλα) χυμό από 2 πορτοκάλια 1 κουτ. σούπας κύμινο 1 κουτ. σούπας κόλιαντρο λίγο δυόσμο λίγο μοσχοκάρυδο 2 κουτ. σούπας λάδι 1 φλυτζάνι βερίκοκα ξερά 1...

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Γεμιστές πιπεριές με σταφίδες και μήλο

Υλικά: 12 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) 700gr. κιμά 1 κρασοπότηρο ρύζι Καρολίνα 1 νεροπότηρο λάδι αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη 1 κρεμμύδι ψιλοκ/νο...

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ

Ψαρονέφρι Βότκα Πορτοκάλι

Υλικά για 4 άτομα: 3 φιλέτα ψαρονέφρι 1 κρεμμύδι (τριμμένο) 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες (το αφαιρείτε στο σερβίρισμα) 6 πορτοκάλια 2 κλωναράκια δενδρολίβανο 3 φύλλα λουΐζα Ξύσμα από 1 γλυκολέμονο 2...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ