ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ
ΠΕΡΔΙΚΕΣ ΜΕ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΥΚΑ
Υλικά:
- 2 πέρδικες
- ½ κιλό σφιχτά και ακαθάριστα
σύκα
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- ½ φλυτζ. μαύρη ζάχαρη
- 2 ποτήρια φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκαλιού
- λίγο ούζο
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
- Αλατοπιπερώστε δυο πέρδικες.
- Ραντίστε τες με λίγο χυμό πορτοκαλιού και ψήστε τες στο φούρνο
για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Τεμαχίστε σε μερίδες αφού ψηθούν.
- Σε βαρύ τηγάνι βάλτε το βούτυρο και σοτάρετε τα σύκα.
- Καραμελώστε τη μαύρη ζάχαρη.
- Φλαμπάρετε (βλέπε φλαμπέ) με λίγο
ούζο και προσθέστε το φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκαλιού.
- Προσθέστε τις πέρδικες και αλατοπιπερώστε.
- Περιμένετε να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.
Kerdomel
Υλικά 700 γραμ. αρνάκι γάλακτος (το ψαχνό, όχι κοκάλα) χυμό από 2 πορτοκάλια 1 κουτ. σούπας κύμινο 1 κουτ. σούπας κόλιαντρο λίγο δυόσμο λίγο μοσχοκάρυδο 2 κουτ. σούπας λάδι 1 φλυτζάνι βερίκοκα ξερά 1...
Γεμιστές πιπεριές με σταφίδες και μήλο
Υλικά: 12 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) 700gr. κιμά 1 κρασοπότηρο ρύζι Καρολίνα 1 νεροπότηρο λάδι αλάτι, πιπέρι λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη 1 κρεμμύδι ψιλοκ/νο...
Ψαρονέφρι Βότκα Πορτοκάλι
Υλικά για 4 άτομα: 3 φιλέτα ψαρονέφρι 1 κρεμμύδι (τριμμένο) 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες (το αφαιρείτε στο σερβίρισμα) 6 πορτοκάλια 2 κλωναράκια δενδρολίβανο 3 φύλλα λουΐζα Ξύσμα από 1 γλυκολέμονο 2...