Εκτέλεση:
- Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα βάζουμε στον
ήλιο να στεγνώσουν. Τα χτυπάμε στο γουδί και στο τέλος πρέπει να
έχουμε ένα φλυτζάνι του τσαγιού από κοπανισμένο αμύγδαλο.
- Από το βούτυρο αφαιρούμε 3 κουταλιές με τις οποίες
καβουρντίζουμε τα κοπανισμένα αμύγδαλα. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το
υπόλοιπο βούτυρο, την ζάχαρη, δύο ποτήρια νερό και το βράζουμε.
- Στο μεταξύ, με το μισό ποτήρι νερό διαλύουμε το
νισεστέ καλά. Μόλις βράσει το μείγμα της
κατσαρόλας, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το νισεστέ, τα
αμύγδαλα, το λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει, τα χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα
πλάθουμε σαν λουκουμάκια. Όταν τελειώσει όλο, ρίχνουμε άχνη.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...