ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΡΩΙΝΑ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

 

Υλικά:
  • 250γρ. βούτυρο κατσικίσιο
  • 4 κρόκοι αυγών (όχι ασπράδια)
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 σακούλα (μισό κιλό) αλεύρι κόκκινο
  • 1 βανίλια
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση:
  • Κτυπάτε στο μίξερ για 15 λεπτά το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει, θα γίνει σαν αφρός.
  • Προσθέτετε τους κρόκους των αυγών, έναν - έναν, χαμηλώνοντας την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο και προσθέτετε την ζάχαρη, τη βανίλια και το κονιάκ.
  • Κατεβάζετε το μπολ από τη βάση του μίξερ και με το χέρι ζυμώνετε το μίγμα προσθέτωντας το αλεύρι λίγο - λίγο. Το μίγμα πρέπει να γίνει θρυματιστό σαν πλαστελίνη, αλλά εύκολο να πλαστεί σε μπαλίτσες με τη βοήθεια λίγου αλευριού που θα βάλετε στα χέρια.
  • Τοποθετείτε τις μπαλίτσες που θα φτιάξετε, αφού τις πατήσετε ελαφρά για να σταθεροποιούνται πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου (που την έχετε στρώσει με λαδόκολα).
  • Θα βάλετε τη λαμαρίνα στο δεύτερο ράφι του φούρνου από κάτω. (Το φούρνο τον έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς).
  • Στα 15 - 18 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο), βγάζετε τη λαμαρίνα.
Γίνονται 2 λαμαρίνες μπισκότα (25 μπισκότα η λαμαρίνα), με αυτή τη δοσολογία.

Περιπτώσεις αποτυχίας:
  • Τα μπισκότα να "τηγανιστούν" στη λαμαρίνα. Φταίει το γεγονός ή ότι το βούτυρο είναι μαργαρίνη εμπορίου και όχι αυθεντικό ζωικό κατσικίσιο βούτυρο, ή ότι δεν χτυπήθηκε καλά το βούτυρο.
  • Έγιναν σκληρά. Σας ξέφυγε κανένα ασπράδι ή βάλατε κρυσταλική ζάχαρη και όχι άχνη.
  • Κάηκαν, εαν τα αφήσατε 19 λεπτά
  • Τρίβονται, εάν τα αφήσατε 12 λεπτά ή μόλις τα βγάλατε πήγατε να τα δοκιμάσετε χωρίς να τα αφήσετε να κρυώσουν για 10 λεπτά τουλάχιστον.
Αν ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες, θα έχετε 50 αρωματικά μπισκότα βουτύρου και θα κατέβουν και οι συνένοικοι της πολυκατοικίας να σας ρωτήσουν τι φτιάχνετε. Είναι γεγονός που μου συμβαίνει πάντα όταν τα φτιάχνω.

Επιπρόσθετα:
Για να μην πετάξετε τα ασπράδια, τα κάνετε μαρεγγάκια και τα κολλάτε με σαντιγί. Τους ξετρελαίνει όλους!!! Αυτή η συνταγή προσεχώς....

ΠΡΩΙΝΑ

Scrambled Eggs

Πώς θα φτιάξετε καλά scrambled eggs: Τα καλά scrambled eggs δεν πρέπει να είναι στεγνά και καστανόχρωμα ή να μοιάζουν σα λάστιχο. Θα πρέπει να είναι ελαφριά και αφράτα και να λιώνουν στο στόμα μας....

ΠΡΩΙΝΑ

Pancakes

Υλικά 1 αβγό 1 κούπα γάλα 2 κ.σούπας λιωμένο βούτυρο 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σούπας ζάχαρη 1 κ.γλυκού μπέικιν 1/2 κ.γλυκού σόδα 1/2 κ.γλυκού αλάτι Εκτέλεση Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ενα...

ΠΡΩΙΝΑ

Βάφλες με κανέλα

Υλικά 125 γραμ. βούτυρο 3 αβγά 50 γραμ. ζάχαρη 1 βανίλια 250 γραμ. αλεύρι 1 κουτ. σούπας κανέλα 2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ 125 ml χλιαρό νερό λίγη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα Εκτέλεση:...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ