Εκτέλεση:
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο ανακάτεμα λίγες σταγόνες ούζο ή ανθόνερο. Δίνει ωραία ανάλαφρη μυρωδιά και γεύση.
Καλή επιτυχία!!!!
Φιλικά, Κορίνα.
- Θα βάλετε σε μια κατσαρόλα το νισεστέ ή το κορν φλάουρ, το νερό και το μέλι και θα ανακατέψετε καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά όσο πιο πολύ γίνεται.
- Τοποθετήστε την κατσαρόλα στη φωτιά (όχι πολύ δυνατή), ανακατεύοντας συνεχώς και όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει για τα καλά, αφήστε το για 3-4 λεπτά ακόμη, και γίνει μια παχύρευστη κρέμα, το κατεβάζετε και το μοιράζετε σε 3-4 πιάτα.
- Πασπαλίστε με κανέλα και ρίξτε μπόλικα χοντροκομμένα καρύδια.
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο ανακάτεμα λίγες σταγόνες ούζο ή ανθόνερο. Δίνει ωραία ανάλαφρη μυρωδιά και γεύση.
Καλή επιτυχία!!!!
Φιλικά, Κορίνα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...