Για το σιρόπι:
Σύμφωνα με την πείρα μου, το σιρόπι δεν θα καταναλωθεί όλο και μπορεί άνετα να φυλαχθεί για το επόμενο μαχαλεπί.
Καλή επιτυχία!
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 1 ½ ποτήρια νερό
- 2-3 κουταλάκια ροδόσταγμα/ανθόνερο
- Βάζετε τα 7 ποτήρια γάλα στην κατσαρόλα, διαλύετε το κορν φλάουρ στο ένα ποτήρι νερό και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι μέχρι η κρέμα να πήξει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την μαστίχα κοπανισμένη μαζί με τα δύο κουταλάκια ζάχαρης. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμα να κρυώσει η κρέμα και προσθέτουμε σιγά σιγά την φρέσκια κρέμα.
- Τοποθετούμε σε φορμάκια ή πυρέξ και πασπαλίζουμε αμέσως με τα φυστίκια Αιγίνης. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν μέχρι να γίνει το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σύμφωνα με την πείρα μου, το σιρόπι δεν θα καταναλωθεί όλο και μπορεί άνετα να φυλαχθεί για το επόμενο μαχαλεπί.
Καλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...