Υλικά για το σιρόπι:
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 1 1/2 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το γάλα και χτυπάμε τα αυγά καλά.
- Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού, τα ρίχνουμε στο γάλα και στο τέλος τα αυγά μέχρι να πήξουν.
(Τα κάνουμε τυλιχτά ένα-ένα ή σε ταψί.)
- Αφού στρώσουμε τα μισά φύλλα από κάτω, βάζουμε στη μέση την κρέμα και τα άλλα μισά φύλλα από πάνω.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...