ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN
ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΣΤΡΕΜΜΕΝΟΥ

 

Στον Προυσό Ευρυτανίας, ένα ορεινό χωριό σε υψόμετρο 800μ (22 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι, μια από τις ωραιότερες διαδρομές της Ελλάδας), βρίσκεται η μονάδα παραγωγής παραδοσιακών αλλαντικών Στρεμμένου. Πληροφορίες λένε ότι μπορείτε να κάνετε τις προμήθειές σας επί τόπου παρακολουθώντας και τη διαδικασία παραγωγής (εμείς πάντως δεν βρήκαμε ψυχή και τις δύο φορές που πήγαμε).
Παρ' όλα αυτά στο Καρπενήσι -αλλά και στα περισσότερα χωριά του νομού- δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε τα εν λόγω αλλαντικά. Ητοι:
  • Χοιρομέρι κρασάτο (σκέτο είναι υπέροχος μεζές, αλλά γίνεται υπέροχο και σε ομελέτα, σε σαγανάκι, σε όσπρια φούρνου, σε..., σε...)
  • Σαλάμι αέρος φυσικής ωρίμανσης
  • Προσούτο (ή μάλλον Προσιούτο κατά την τυποποίηση)
  • Λουκάνικα με πράσο (δεν συνιστώνται σε όσους τρώνε ελαφρά ή έχουν ανεβασμένα τριγλυκερίδια).
Με φυσικά αρώματα, σε αεροστεγείς συσκευασίες για να διατηρούν τη φρεσκάδα τους και χωρίς συντηρητικά (με φυσικό αποτέλεσμα τον περιορισμένο χρόνο κατανάλωσης), φέρνουν στο τραπέζι σας τον αέρα της Ευρυτανίας.

Θα ελεγχθεί η πληροφορία που θέλει τα αλλαντικά Στρεμμένου και στις βιτρίνες του Βασιλόπουλου.

Καλό τριήμερο!

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Χαβιάρι

Μα τι είναι τέλος πάντων το χαβιάρι; Ψάρι; Για να το πούμε απλά, χαβιάρι θεωρείται οποιοδήποτε αλατισμένο αβγοτάραχο ή αβγό ψαριού. Στην Αμερική, όταν μπροστά από το είδος του ψαριού προηγείται η...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Αυγοτάραχο Μεσολογγίου

Το αυγοτάραχο δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αυγά της μπάφας (έτσι λένε οι ψαράδες το ψάρι μουγίλος). Τα ξεραίνουν αργά και με προσοχή, τα στεγνώνουν, τα αλατίζουν και τα κερώνουν με αληθινό κερί...

ΝΤΕΛΙΚΑΤΕΣΕΝ / DELICATESSEN

Φουά γκρα

Λέξεις-κλειδιά που πρέπει να γνωρίζετε αν θελήσετε να αγοράσετε φουά γκρα: Cru: είναι το ωμό φουά γκρα. Γίνεται φοβερό αν τηγανιστεί ελάχιστα σε δυνατή φωτιά. Frais: το φουά γκρα που βράζεται στον...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ