ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
Υλικά:
- 1 κουτί μανιτάρια κομμένα φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη φέτες
- 1 παριζάκι (αν θέλετε πικάντικο) κομμένο σε κύβους
- 10 φέτες σαλάμι αέρος κομμένο μικρά κομματάκια
- 1 κουτάκι πουμαρό Pummaro κόκκινη σάλτσα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καλή σας όρεξη!!
- Βάζετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε τα κομμένα κρεμμύδια μαζί με τα κομματάκια της πιπεριάς. Προσθέτετε τα κομμένα μανιτάρια και ρίχνετε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Αφήνετε λίγο την κατσαρόλα με κλειστό καπάκι για να μαραθούν τα λαχανικά.
- Προσθέτετε το παριζάκι και το σαλάμι αέρος κομμένα και τα ανακατεύετε όλα μαζί.
- Αφήνετε για 5 λεπτά περίπου τα υλικά να ψηθούν και προσθέτετε το ντοματοχυμό (αν δεν σας αρέσει η πολύ βαριά κόκκινη σάλτσα μη βάλετε όλο το κουτί της ντομάτας) και μιάμιση κούπα νερό ή λίγο παραπάνω. Λίγο αλάτι και πιπέρι ξανά, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να βράσει έως ότου σωθεί το νεράκι.
- Στο μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σας (1 πακέτο) και τα τσιγαρίζετε με λίγο βούτυρο.
- Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, σερβίρετε με λίγο τριμμένο τυρί απο πάνω.
Καλή σας όρεξη!!
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...