ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΓΛΥΚΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑΣ "ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ"
Υλικά:
- 1 κόκκινη μικρή πιπεριά
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
- πιπέρι- αλάτι
- λίγο βασιλικό
- ελάχιστη ρίγανη
- τριμμένο τυρί τύπου γκούντα
- ½ φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 ώριμες ντομάτες κομμένες πολύ λεπτά κομματάκια και 2
κουταλιές πολτό τομάτας
- λίγο βούτυρο
- λίγο λάδι
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Εκτέλεση:
Καλή σας όρεξη
- Με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι με το σκόρδο και την
πιπεριά (ψιλοκομμένα), προσθέτουμε τα μανιτάρια ίσα να πάρουν λίγο
χρώμα και σβήνουμε με το χυμό τομάτας.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό ή παραπάνω ανάλογα
αν είναι πολύ πηχτή η σάλτσα μας, προσθέτοντας τον ξηρό βασιλικό,τη
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο (αν σας
έχει πέσει πολύ λάδι για τσιγάρισμα αποφύγετε το βούτυρο στη
συνέχεια).
- Μόλις σωθούν καλά τα υγρά από τη σάλτσα (περίπου ένα τέταρτο
σε χαμηλή φωτιά) προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και
αφήνουμε άλλα πέντε λεπτά. Η σάλτσα πάθους είναι έτοιμη!
Καλή σας όρεξη
Μπεσαμέλ
Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...
Ντιπ φέτας με ούζο
Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...
Σάλτσα Βινεγκρέτ
Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...