ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS
ΓΛΥΚΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑΣ "ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ"

 

Υλικά:
  • 1 κόκκινη μικρή πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
  • πιπέρι- αλάτι
  • λίγο βασιλικό
  • ελάχιστη ρίγανη
  • τριμμένο τυρί τύπου γκούντα
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 ώριμες ντομάτες κομμένες πολύ λεπτά κομματάκια και 2 κουταλιές πολτό τομάτας
  • λίγο βούτυρο
  • λίγο λάδι
Εκτέλεση:
  • Με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι με το σκόρδο και την πιπεριά (ψιλοκομμένα), προσθέτουμε τα μανιτάρια ίσα να πάρουν λίγο χρώμα και σβήνουμε με το χυμό τομάτας.
  • Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό ή παραπάνω ανάλογα αν είναι πολύ πηχτή η σάλτσα μας, προσθέτοντας τον ξηρό βασιλικό,τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο (αν σας έχει πέσει πολύ λάδι για τσιγάρισμα αποφύγετε το βούτυρο στη συνέχεια).
  • Μόλις σωθούν καλά τα υγρά από τη σάλτσα (περίπου ένα τέταρτο σε χαμηλή φωτιά) προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα πέντε λεπτά. Η σάλτσα πάθους είναι έτοιμη!
*περιχύνετε πάνω από τη μακαρονάδα σας (προτείνω spaggetini), προσθέτετε μπόλικο τυρί και στο κέντρο του πιάτου ένα φυλλαράκι βασιλικού για...τσαχπινιά εμφάνισης και ... μη λυπηθείτε τις θερμίδες!

Καλή σας όρεξη

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ ΥΛΙΚΑ (μεγάλο ταψί) 1 lt. Γάλα 9 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 4 αυγά 1 φλιτζάνι λάδι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια σε...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Ντιπ φέτας με ούζο

Υλικά 400 γρ. φέτα σκληρή, βαρελίσια 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ούζο λίγο τριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Βάζετε τη φέτα σε παγωμένο νερό και αφήστε τη στο ψυγείο για κανά μισάωρο. Οταν περάσει...

ΣΑΛΤΣΕΣ, ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ, DIPS

Σάλτσα Βινεγκρέτ

Πρώτα από όλα, η βινεγκρέτ στη μετεξέλιξή της μπορεί να περιέχει και κρεμμύδι, κάπαρη, μουστάρδα, αντσούγιες, κρόκο αυγού. Η βασική διαφορά όμως είναι πως η βινεγκρέτ αντίθετα με το λαδόξιδο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ