από
Ermioni
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
AMERIKANER
Υλικά:
- 200 γρ. αλεύρι
- 2 κουταλάκια μπέικιν
- 50 g κορν φλάουρ
- 100 γρ. μαργαρίνη
- 100 γρ. ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- 2 αυγά
- βανίλιες
- 3 κουταλίες της σούπας γάλα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με την μαργαρίνη το αλάτι και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Παίρνουμε ένα κουταλι (αναλογα με το αν τα θελετε μικρά ή μεγάλα παίρνετε μικρό ή μεγάλο)
Βάζετε λαδόκολα σε ενα ταψί και με το κουτάλι βάζετε ζύμη! Προσοχή αφήνετε αρκετό χώρο ανάμεσα στην ζύμη γιατι απλώνει και φουσκώνει αρκετα!!!
Ψήνουμε στους 180 για 20 περιπου λεπτα! (ή αναλογα τον φούρνο σας,δεν πρέπει να κοκκινίσουν πολυ)
Χτυπάμε τα αυγά με την μαργαρίνη το αλάτι και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Παίρνουμε ένα κουταλι (αναλογα με το αν τα θελετε μικρά ή μεγάλα παίρνετε μικρό ή μεγάλο)
Βάζετε λαδόκολα σε ενα ταψί και με το κουτάλι βάζετε ζύμη! Προσοχή αφήνετε αρκετό χώρο ανάμεσα στην ζύμη γιατι απλώνει και φουσκώνει αρκετα!!!
Ψήνουμε στους 180 για 20 περιπου λεπτα! (ή αναλογα τον φούρνο σας,δεν πρέπει να κοκκινίσουν πολυ)
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...