ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΘΗ - σελ.219


Ξεκινάω με το βιβλίο «Ανατολίτικη Κουζίνα» από τις εκδόσεις ΚΑΛΟΚΑΘΗ.

Πρόκειται για βιβλίο καθαρά Τουρκικής κουζίνας και ο τίτλος ευνόητα λίγο παραπλανητικός μια που απευθύνεται στην ελληνική αγορά. Κατανοητό και αυτό.

Το βιβλίο ξεκινάει με μια πολύ καλή παρουσίαση 65 σελίδων της ανθρωπογεωγραφικών και πολιτισμικών στοιχείων της περιοχής με ενδιαφέρουσα εικονογράφηση.

Στο κυρίως μέρος, 75 συνταγές για φαγητά και γλυκά αναπτυγμένες σε δυο σελίδες η κάθε μια με σχετική φωτογραφία, είναι γραμμένες με εύληπτο και κατανοητό τρόπο.
Οι περισσότερες συνταγές, αν όχι όλες, είναι οικείες στον ουρανίσκο του Έλληνα, πολλές ταυτόσημες με τις δικές μας αλλά με ένα επιπλέον ανατολίτικο κλικ .
Η ποικιλία μεγάλη εκτείνεται από «Μπάμιες με αρνί» έως «σαρδέλες γεμιστές πανέ» και «Αρνίσιο μπούτι με κρούστα από γιαούρτι» έως «σπανάκι με κιμά και γιαούρτι» και «μπουρεκάκια με παστουρμά».
Στα γλυκά ο «γυναικείος αφαλός» δίνει ρέστα από κοινού με το «ρυζόγαλο στο φούρνο» και τις «τουλούμπες».

Συνολικά: καλογραμμένες συνταγές, πλούσια εικονογράφηση και πολύ ενδιαφέροντα πιάτα κοντά στις δικές μας γεύσεις.
Το συνιστώ τόσο σε έμπειρους όσο και σε σχετικά αρχάριους.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Βιολογικά προϊόντα

Οταν μιλάμε για βιολογικά γεωργικά προϊόντα (οργανικά ή οικολογικά), πρόκειται για προϊόντα που έχουν καλλιεργηθεί χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων, ζιζανιοκτόνων και φυτοφαρμάκων. Αντίθετα, η...

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Κινέζικη κουζίνα

Η κινέζικη κουζίνα είναι ιδιαίτερα νόστιμη αλλά και πολύ ελαφριά, υγιεινή και καθόλου παχυντική . Δε χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, βούτυρο ή μαγειρικό λίπος και το λάδι που χρησιμοποιείται στο φαγητό...

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Ζυγούρι, πρόβατο, αρνάκι γάλακτος

Αρνάκι γάλακτος είναι το νεαρό πρόβατο (ανεξαρτήτου φύλου) που σφάχτηκε πολύ μικρό, πριν να φτάσσει στη γεννητική του ωριμότητα. Έχει χρώμα ανοιχτό κόκκινο. Κρέας ζυγουριού θα βρείτε στην αγορά...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ