από
dimitrella
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ
Υλικά:
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 200 γρ. σοκολάτα λευκή
- 400 γρ. γιαούρτι
- 1 κ.γ. νές καφέ
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1 πακέτο μπισκότα μιράντα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τη σοκολάτα γάκλακτος σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε τα 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τις λιωμένες σοκολάτες, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, το νές καφέ και το κονιάκ.
Όταν ομογενοποιηθούν, σ'ένα ταψάκι στρώνουμε μια στρώση μπισκότα και ρίχνουμε το μισό μείγμα. Βάζουμε αλλη μια στρώση μπισκότα και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα.
Τρίβουμε λίγα μπισκότα στην επιφάνεια για γαρνίρισμα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα γάκλακτος σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε τα 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τις λιωμένες σοκολάτες, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι, το νές καφέ και το κονιάκ.
Όταν ομογενοποιηθούν, σ'ένα ταψάκι στρώνουμε μια στρώση μπισκότα και ρίχνουμε το μισό μείγμα. Βάζουμε αλλη μια στρώση μπισκότα και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα.
Τρίβουμε λίγα μπισκότα στην επιφάνεια για γαρνίρισμα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...